Чацаргана
Чацаргана нь С витаминаар баялаг жимс юм.Чацарганы тос эд эсийн хөгжилтийг хурдасган, нөхөн төлжилтийг идэвхжүүлснээр ходоод гэдэсний шархлаа, судлын ханын хатуурал, цус алдалт, эмэгтэйчүүдиин өвчин, арьсны түлэгдэлт болон цацраг идэвхт бодист хордсон зэрэг эмгэг өвчнүүдийг анагаах ба хорт хавдрын өсөлтийг сааруулдаг. Чацарганы тосыг өдөрт 2-3 удаа хоолны халбагаар, хоол идэхээс 1 цаг орчмын өмнө уувал ходоодны шархыг бүрэн анагаана.
2.Таван салаа
Таван салааг олон төрлийн эмчилгээнд хэрэглэж болно.Эмчилгээнд үндэс навч үр шүүсийг хэрэглэдэг.Таван салааны навчаар хийсэн эм хөхүүлж ханиах уушигны сүрьеэг эмчилгээг цэр ховхлох үилчилгээтэи.Гэдэс дотрын архаг өвчин цусан суулгыг анагаах чадалтаи.Мөн мэс заслын үед цус тогтоох, идээх буглааг арилгах шарх тогтоох,идээт буглааг арилгах,шарх эдгээхэд хэрэглэнэ.Сүүлийн үед ходоодны хүчил ихдэхэд шүүсээр нь эмчилж байна.
3.Байцаа
Байцааг хоол боловсруулах замын өвчин, элэг ,дэлүү, түлэнхий ,идээт шарх зэрэг өвчний үед хэрэглэнэ.
No comments:
Post a Comment